Hot Themometer

Stop for fiskeri på zone 1 og zone 2

 

Stop for fiskeri i Varde Å, Zone 1 og Zone 2, hvor Varde Sportsfiskerforening og Grindsted Sportsfiskerforening har lejet fiskeretten.

 

I går, tirsdag den 13. juni 2023, var vandtemperaturen i Varde Å, Zone 1 og 2 17,7° C først på aftenen - altså meget tæt på de 18 grader, som er den livskritiske temperatur for laks og andre fisk, der har været kroget og som skal genudsættes.

Med udsigt, i følge meteorologerne, til en fortsat længere varmeperiode i den kommende tid, melder bestyrelserne for Varde Sportsfiskerforening (VSF) og Grindsted Sportsfiskerforening (GSF) derfor STOP FOR FISKERI MED STANG OG SNØRE I VARDE Å PÅ ZONE 1 OG 2 på de strækninger, hvor VSF og GSF har lejet fiskeretten.

Fiskestoppet er gældende fra midnat mellem onsdag den 14. juni og torsdag den 15. juni 2023 - og indtil bestyrelsen melder ud her på GSF´s hjemmeside og på Facebook, at vandtemperaturen har et niveau, hvor der igen må fiskes med stang og snøre.

Fiskestoppet er således også gældende fredag den 16. juni 2023, som er datoen for åbning af anden delkvote for hjemtagning af store laks over 73 cm. Vi håber, på jeres forståelse.

Der må fortsat fiskes med stang og snøre på de øvrige zoner i Varde Å-systemet, hvor VSF og GSF har lejet fiskeretten – indtil vandtemperaturen eventuelt når 18 grader på disse stræk også.

VSF´s og GSF´s fiskeriopsynsmænd vil kontrollere, at fiskestoppet overholdes.

På bestyrelsens vegne
Lars Pedersen, formand