Temp

Vandtemperatur.

Ingen fiskeri, når vandtemperaturen er over 18° C – Kein angeln wenn das wassertemperatur 18° C überschreitet – No fishing when the water temperature is higher than 18° C


Det er dit ansvar at stoppe fiskeriet på de strækninger i Varde Å-systemet, hvor Varde Sportsfiskerforening (VSF) og Grindsted Sportsfiskerforening (GSF) har lejet fiskeretten, når vandtemperaturen overstiger 18° C eller ser ud til at gøre det i løbet af fiskeriet. Du kan følge udviklingen i vandtemperaturen her:

 

Temperaturen på zone 1 og zone 2.

Temperaturen på zone 3, 4, 5 og 6.

 

VSF og GSF kan stoppe fiskeriet i længere tid. Information om fiskestop og -start finder du på Facebook og foreningernes hjemmesider.

 

Du bedes læse nedenstående grundigt igennem!

 

Stop for fiskeri når vandtemperaturen når op på 18° C

I skrivende stund er vandtemperaturen i Varde Å-systemet stigende (den toppede med knap 16,5 grader i aftes, den 7. juni 2023) – og vi nærmer os dermed de kritiske 18° C, hvor der ikke længere må fiskes med stang og snøre.

 

Set i lyset af det vejr, vi nu har haft i en del uger – samt med udsigt til, at det fortsætter så langt frem, meteorologerne kan se, herunder måske op til over 25 grader den kommende weekend – så orienterer vi allerede nu om, hvordan du skal forholde dig, når vandtemperaturen i åen rammer 18° C – i år sker det måske tidligere, end vi nogensinde har oplevet det før! Vi vil derfor bede dig om at læse nedenstående grundigt igennem:

 

Når vandtemperaturen i Varde Å-systemet når op på 18° C, skal du indstille dit fiskeri på de strækninger, hvor VSF og GSF har lejet fiskeretten.

 

Du skal indstille dit fiskeri, fordi en vandtemperatur på 18° C eller mere er livskritisk for laksefisk, der har været kroget og som skal genudsættes.

 

Det er dit personlige ansvar, som medlem, døgnkortfisker, gæst eller lodsejer, at sætte dig ind i vandtemperaturen, inden du starter dit fiskeri – og som nævnt må du ikke fiske, hvis den er nået op på 18° C.

 

Vurderer VSF og GSF, at vandtemperaturen vil være over 18° C i en længere periode, kan foreningerne lukke åen, eller udvalgte zoner i å-systemet, for alt fiskeri i en periode. Dette vil blive meddelt på VSF´s og GSF`s hjemmesider samt på Facebook, hvor det også vil blive meddelt, hvornår der igen må fiskes.

 

Der er links til vandtemperaturer på forsiden af både VSF´s og GSF´s hjemmesider: Temperaturen på zone 1 og zone 2. Temperaturen på zone 3, 4, 5 og 6. 

 

VSF´s temperaturmåler omfatter Zone 1 og 2, mens GSF´s omfatter zonerne 3, 4, 5, og 6.

 

Varde Kommune er i gang med at installere yderligere fire temperaturmålere fordelt på Varde Å og Nedre Holme Å, Zone 1 samt på Varde Å, Zone 2. Når disse målere går i drift, vil de også blive tilgængelige via links på VSF´s og GSF´s hjemmesider – men hvornår det sker, ved vi ikke på nuværende tidspunkt.

Mvh.
GSF's bestyrelse
Varde Å Sammenslutningen