VÅS samarbejder med Fangstjournalen, der er udviklet af DTU Aqua. Lystfiskere, som registrerer fisketure og fangster i Fangstjournalen, bidrager til at skabe et bæredygtigt og bedre fiskeri i de vande, hvor de fisker. Vi opfordrer dig derfor til at tilmelde dig Fangstjournalen og bruge den til at indtaste alle dine fisketure.

Læs mere om Fangstjournalen og download app’en fra Fiskepleje.

På siden finder du også små videoer, der viser hvordan du kan bruge app’en.

Alternativt, kan du finde Fangstjournalen på fangstjournalen.dtu.dk, hvor du kan taste fisketure ind via computer.

En smart ting når man bruger Fangstjournalens app til at registrere sine fisketure fra f.eks. Varde Å Systemet, er at Fangstjournalen automatisk sender dine indtastede fangster til VÅS og da GSF samarbejder med Fangstjournalen dukker fangsterne også op på vores lister over fangster. På den måde behøver du blot indtaste et sted.
Er du taget på fisketur ved andre fiskevande end Varde Å Systemet, kan du også bruge Fangstjournalens app. F.eks. samarbejder foreningerne ved Sneum Å, Kongeåen, Storåen og Karup Å ligeledes med Fangstjournalen, så her bruger du app’en på samme måde, som når du fisker ved Varde Å Systemet, og dine eventuelle fangster registreres det rigtige sted med det samme.

Noget andet smart ved Fangstjournalen er at du kan indrapportere og holde styr på nulturene. Det er vigtig viden for forskningen at vide, hvor langt der er mellem fangsterne, og du bliver jo også selv klogere på dit fiskeri.

VÅS synes det er god stil at indrapportere sine fisketure i Fangstjournalen, og de fangster man får. Det gælder naturligvis laks, hvor indrapporteringen er lovpligtig, men også alle andre arter. At indrapportere fisketure og dele sine fangster kan inspirere andre til at komme afsted til fiskevandet og er ligeledes med til udadtil at fremhæve kvaliteten af det fine fiskevand, som medlemmerne i VÅS besidder. Vi håber selvfølgelig, at I vil bruge Fangstjournalen og dermed støtte op om det gode formål med at indsamle bedst mulige data til at sikre godt fiskeri i fremtiden.

Har du ikke mod på at bruge Fangstjournalens app, kan du blot som sædvanlig indtaste din fangst via formularen her på siden.

Oplever du, at Fangstjournalen er svær at komme i gang med eller har forslag til forbedringer, så skriv en mail til webmaster.