Fiskeri i åen

Fra de øverste små rislende spidser til de næsten flodlignende strækninger af Varde Å Systemet er der noget for enhver smag, når det gælder Grindsted Sportsfiskerforenings fiskevande langs åen. Flere af åerne i systemet snor sig næsten uberørte gennem varierende landskaber. Efter i mange år at have været hårdt reguleret er også den nederste del af vores fiskevand tilbage ført tilbage til tiden før opstemninger, vandkraftværker og forureninger gjorde deres for at ødelægge vores natur.

Alsidigt fiskeri

Hvis du en dag synes tørfluen skal luftes og præsenteres for en stalling, spinneren skal luskes langs bredden efter en havørred eller ormen skal dyppes for at lokke en nystegen laks, så er der altid et fiskevand, der passer til dit humør. Du har ca. 110 km fiskevand ved åen at vælge mellem. Det meste findes langs Varde Å Systemet, men du har også mulighed for en tur til Omme Å på stykkerne nedstrøms for Sdr. Omme by.

Sæsonen

Allerede fra 1. marts må du fiske. Stykkerne i Grene Å, zone 5, Ansager Å, Øvre del, zone 5 og Holme Å, Starup, zone 6 åbnes nemlig for fiskeri allerede fra den første forårsdag.
Senere, den 16. april åbner fiskeriet på resten af vandet.. Efter laksens genkomst her i Danmark har 16. april fået status af en slags uofficiel helligdag for lystfiskere over det ganske land og i Vestjylland i særdeleshed. Fra denne dag er det nemlig muligt at fange en af de eftertragtede opgangslaks, der giver lystfiskeren en oplevelse for livet.
Så går det slag i slag hen over forår og sommer for at toppe med noget af det bedste fiskeri i efterårsfarvede omgivelser helt frem til udgangen af oktober.

Se kontingentpriser og indmelding

Premierelaks fra Varde Å Systemet